Туристическият бранш изрази разочарованието си от бездействието на министъра на финансите Людмила Петкова и министъра на енергетиката Владимир Малинов по въпроса с договорените и гласувани от Народното събрание компенсации за изключително високите сметки за ток.

В отворено писмо, подписано от Национален Борд по Туризъм, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска асоциация за туризъм, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България , туристическият бранш изразява недоволството си от липсващите обещани компенсациите за високите сметки за ток, въпреки че са минали през енергийната комисия и са гласувани на две четения в зала от парламента, а фактурите за юли и август вече са пристигнали. 

В тези тежки за всички ни времена, ние приемаме това като неуважение и пренебрегване на българския бизнес от министъра на финансите Людмила Петков и министъра на енергетиката Владимир Малинов. Освен че може да доведе до множество фалити, подобно бездействие е предпоставка за срив на цялата ни икономика, посочват от бранша в писмото си и отбелязват, че са наясно, че се чака ратификация от Европейската комисия, но все пак настояват за незабавни действия от страна на двете министерства и на българското правителство, за да бъдат процедурите забързани.

Според бранша има възможност изплащането на компенсациите да започне преди въпросната ратификация и призовава правителството да си свърши работата, дори да е служебно такова.

Депутатите заръчаха на МС да работи денонощно за компенсациите за бизнеса за тока

Депутатите заръчаха на МС да работи денонощно за компенсациите за бизнеса за тока

Кабинетът е засилил компенсацията за високата цена на тока за бизнеса в размер на 245 млн. лв.