16 км. бракониерски мрежи са иззети по време на стартиралата снощи акция на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

В нея са участвали всички 27 териториални звена на агенцията, като проверките са били по големите вътрешни водоеми в страната:

Язовир Цонево; Дуранкулашкото езеро; Шабленското езеро; язовир Одринци; яз. Ал. Стамболийски; яз. Студен кладенец; яз. Дяково; яз. Дреновец; яз. Кула; яз. Дъбравка; яз. Стойковци; яз. Бистрак; Кочериновски водоеми; яз. Огоста; яз. Пчелина; яз. Горен Дъбник; яз. Пясъчник; яз. Жребчево; яз. Доспат; яз. Искър; яз. Ястребино; яз. Поляните; яз. Ивайловград; яз. Тича; река Дунав; Река Марица; река Струма; река Росица, Бяла Черква;

Конфискувани са още 5 бр. винтери, 1 лодка, 1 двигател, 1 гумена лодка, 2 бр. цапало, 1 "комбайн"(сари), въдици.

Конфискувана е над 2 300 кг. риба, която е дарена в различни социални домове в страната, около 60 кг. е рибата, която инспекторите на ИАРА в различните места са успели да върнат във водите.

Заловени са 13 бракониери. Съставени общо за страната са 50 акта. 31 от тях са за осъществяване на любителски риболов без риболовни билети, а 13 акта са съставени за нерегламентиран стопански риболов.

На проверени кораби по река Дунав са съставени - 1 акт за липса на декларация за произход от риболовен дневник и 3 акта за административни  нарушения за не деклариране или изгубване на риболовен дневник.

Проверки са направени и в търговската мрежа в страната за нерегламентирана продажба на риба.

В Пловдив са съставени 2 акта на търговски обекти и са образувани наказателни постановления за неизрядни документи и представяне на стари декларации за произход на рибата.

Проверени са около 20 магазина в Казанлък и Стара Загора, като не са констатирани нарушения.
Проверки са извършени и в търговски обекти в Свищов и Павликени, където също не са установени драстични нарушения.

Изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев контролира акцията в цялата страна, като заяви, че това няма да е последната "вартоломеева" нощ за бракониерите.