Булевард "Витоша" да бъде достъпен и за хората с увреждания, след като бъде завършено изграждането на софийското метро в този участък, забрана за движението на леки автомобили, подземен паркинг и подходящи тоалетни.

Това поискаха на среща с главния архитект Петър Диков представители на Центъра за психологически изследвания.

Търговците по бул. "Витоша" пък поставиха въпроса за движението на автомобили и попитаха какво ще се случи с бизнеса им през следващите месеци. Те ще продължат работа, успокои ги главният архитект на София Петър Диков, цитиран от БНР.

По думите му няма място за притеснение.

"Има притеснение за тия, които са около строителни обект. Но това притеснение е докато се строи", обясни той.

Той си представя булеварда като една модерна, европейска, хубава улица, по която човек може да тръгне от историческия комплекс на "Света Неделя", да отиде пеша до градината на НДК и след това пеша до Южния парк, чак до езерата.

Ирена Инджова от Центъра за психологически изследвания пък настоя за достъпна среда за хората с увреждания обеща главният архитект на София.

По думите й това е мястото, където хората с увреждания намират някакъв шанс и малка възможност да получат усещането за нормален живот. „Представете си само как да избяга човек набързо пред минаваща кола, когато е трудно подвижен", каза Ирена Инджова.