От утре Пловдив ще остане без тролеи, защото всички 14 души, поддържащи контактната мрежа за тролейбусите напускат работа.

Това заяви лидерът на Подкрепа в общинския превозвач Александър Парушев, цитиран от Plovdiv24.com.

По думите му, след спирането на тролейбусния транспорт няма да може се получава субсидия за него, което ще доведе до спиране и на автобусите, тъй като дружеството ще остане без средства дори и за авансите на работниците в размер на 180 лева.

Синдикалистът сподели тревогата на работещите във фирмата, че проектът за реконструкция на булевард "Източен" не предвижда възстановяване на контактната мрежа, по която се движат тролеите. Това ще доведе до спирането на 4 линии - 14, 19, 55 и 5 и до отцепване на района от останалата част на града.

Пловдивският общински съвет обсъжда в момента условията за приватизация чрез търг на 67 процента от активите на Градски транспорт.

Припомняме, че съветниците трябва да утвърдят старта на процедурата за приватизация на 67% от активите на фирмата чрез търг с явно наддаване на стартова цена 2 милиона 630 хиляди лева. Съветниците ще поставят и условия за над 9,5 милиона лева инвестиции за срок от две години, запазване на 300 работни места, изплащане на дължимите заплати на работниците в срок от 8 месеца след подписването на договора. Изпълнението на бюджета за предходната година е сред другите теми в дневния ред на заседанието.