Фирма "Елаците - МЕД" АД беше класирана на първо място от Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация в публичния конкурс за продажбата на общинското дружество "Пътища и съоръжения", съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Етрополската компания обяви за 100 % от капитала цена от 28,888 млн. лв., платими изцяло в деня на подписване на договора.

Тази сума е с 20.588 млн. лв. повече от първоначално обявената минимална конкурсна цена.

"Пътища и съоръжения" АД бяха обявени за приватизация чрез конкурс с минимална цена от 8,300 млн. лв.

Кметът възложи проверка на състоянието на дружеството, в резултат на която бе установено, че активите предполагат по-висока пазарна цена. Веднага след това Бойко Борисов внесе доклад в СОС с искане за явен търг.

"Назначената проверка, публичността от огласените данни, както и засиленият обществен интерес, предопределиха участието на стратегически инвеститори.

От 27 закупени конкурсни документации в процедурата участваха 3 конкурсни предложения.

Резултатът, а именно най-добрата приватизационна сделка в историята на Столична община, показва, че управлението и разпореждането с общинско имущество и активи има огромен потенциал, когато се спазят принципите на честност, прозрачност и конкурентност", заяви кметът на София.