"Застрахователно дружество Евроинс" АД ще обезщети максимално бързо основно училище "Христо Смирненски" в Карнобат, което пострада при пожар на 23 март 2016 година, съобщиха от дружеството. Сградата на училището е застрахована в компанията за сумата от 2 100 000 лв. и е презастрахована при водещ презастраховател с висок рейтинг.   

"ЗД Евроинс" АД предприе незабавни действия за разрешаване на проблема във възможно най-кратки срокове. Веднага след инцидента компанията изпрати на място в град Карнобат специализиран авариен комисар, заедно с група експерти на дружеството, които да разследват и установят причините за пожара.

В момента се провеждат процесуално-следствени действия за събиране на доказателства и изясняване причините за възникването на инцидента. До няколко дни аварийният комисар ще изпрати доклад и експертна оценка. Въз основа на него ще бъде изплатено обезщетение в най-кратки срокове.

Отделно, ръководството на "ЗД Евроинс" АД взе решение да дари 20 000 лв., за да подпомогне по-бързото възстановяване на разрушената сграда. Компанията планира и други инициативи в подкрепа на училището, за които ще информира обществеността допълнително.