Протестът на земеделските производители и животновъди близо час блокира движението по бул. „Христо Ботев".
Всички трамваи, движещи се по булеварда бяха принудени временно да прекратят движението си.

Над 600 протестиращи са седнали в средата на бул. „Христо Ботев" и пречат на движението, скандирайки „Оставка".

Въпреки предупрежденията от страна на органите на реда, че в момента извършват нарушение, протестиращите отказват да напуснат пресечката на „Хр.Ботев" и „Позитано".

Сред насядалите на булеварда са и Андриян Цаконски - председател на Асоциацията на млекопроизводителите и Атанас Атанасовот Управителния съвет на Националната асоциация на млекопроизводителите.

Протестиращите са обградени от плътен полицейски кордон, който им пречи да тръгнат по продължението на булеварда.

Обещаха:
€60 млн. за субсидии до 15 декември
                   Още...

Тъй като органите на реда, които охраняваха протеста на животновъдите пред Министерството на земеделието не бяха достатъчни, за да разпръснат протестиращите се наложи на помощ да се притекат и жандармеристи.

Над 100 униформени пристигнаха, за да принудят дори и със сила фермерите да се оттеглят от булеварда.
Протестиращи фермери споделиха пред news.bg, че са били блъскани и удряни от органите на реда.

Точно в 15:30 часа лидерът на протестиращите фермери Адриан Цаконски бе отведен от полицията, както по-късно стана ясно - в Шесто РПУ.
Председателят на Асоциацията на млекопроизводителите е задържан за 24 часа,  защото не е предприел мерки за предотвратяване на блокадата на бул. „Христо Ботев", което е нарушаване на обществения ред.

Малко преди 16.00 часа протестиращите се оттеглиха обратно пред Министерството на земеделието.

Те заявиха обаче категорично, че ще стоят там докато министър Валери Цветанов не излезе и не им обясни на всички тях кога и как техните искания ще бъдат удовлетворени.
Атанас Атанасов призова протестиращите да останат пред Министерството „колкото е необходимо".

В крайна сметка министър Цветанов се изправи пред протестиращите и съобщи последните - добри според него, новини за субсидиите.

По-рано днес земеделските производители и животновъди се събраха на протестен митинг пред Министерството на земеделието и храните.

Те настояват обещаната им субсидия от 20 стотинки на литър мляко да бъде отпусната, и исканията им, за които вече протестират повече от една година, да бъдат удовлетворени.

Андриян Цаконски - председател на Асоциацията на млекопроизводителите, каза пред събралото се множество, че е подготвено писмо до министър Валери Цветанов с искане за закриване на Млечния борд.
Той призова животновъдите да отстояват докрай своите искания.

По-рано през деня Народното Събрание прие на първо четене закона за селскостопанската техника, в който имаше и част, в която се уточнява, че държавните субсидии ще могат да бъдат отпускани не само на площ, но и на глава добитък.

Цаконски нарече това решение „удължаващо агонията на фермерите". Според него при разпределянето на тези 22 евро субсидията за първокачествено мляко ще бъде едва 4 стотинки на литър, а за второ и трето качество - от порядъка на 2-3 стотинки.

Плакати с лозунги „Оставете ни в България!" и „Крадците - вън!" се развяват над насъбралото се множество пред Министерство на земеделието и храните.
Най-много викове се чуват с настояване за оставка.

Близо до вратите на министерството протестиращите приготвят мекици, с които да почерпят политиците.