Археологизите откриха "трите кръчми", описани и в Библията. Екип под ръководството на Николета Касиери установи местоположението на древното римско пристанище «Tres tabernae» ("Трите кръчми"), тоест пощенската станция, разположена на XXXIII миля на Виа Апия, което е добре известно на историците на ранното християнство и на учените, изследващи живота на свети апостол Павел, съобщиха радио Ватикана и dveri.

Според Деяния на апостолите именно на това място се състояла срещата между апостола и римските християни: "Тамошните братя, като чуха за нас, излязоха да ни посрещнат до Апиевото тържище и трите кръчми. Като ги видя, Павел благодари на Бога и се ободри". (Деян. 28:15-16)

«Tres tabernae» се споменава и от Цицерон, който спрял тук през 59 г. пр. Хр. Древните пътни карти също отбелязват това място, но досега то не бе локалиризано от учените.

В началото на 58-ия километър бяха открити останки, които без никакво съмнение принадлежат на пощенска станция: напречна пътека, перпендикулярна на Апиевия път, с добре запазено каменно покритие, с бордюри, площадка за маневри на превозните средства, с две по-малки сгради, пред едната от които оставяли колите, а другата служела за конюшня.

В близост са открити и терми, цистерни, стаи, свързани с широк двор и голяма жилищна сграда, чиито стаи са украсени с фрески, а подовете с мозайки. Сградата е датирана между първи и втори век от християнската ера", съобщава ръководителят на разкопките Н. Касиери.