С писмен изпит по журналистика започва първата канидатстудентска сесия на Софийския университет (СУ) за учебната 2019/2020 г.

В аудитория 272 на СУ започна писменият изпит по журналистика, за който 350 кандидати са подали заявление за явяване, уточняват от най-реномираното българско висше учебно заведение.

Кандидат-студент изтегли темата "За няколко лайка повече", по която ще пишат всички явили се днес на изпита. Бяха изтеглени и две контролни теми: "Улицата" и "На гости на света".

Проф. Ренета Божанкова, заместник-ректор на Алма матер, приветства всички кандидати с добре дошли в най-старото висше училище в България на първия изпит от кандидатстудентската кампания за тази година. Тя пожела в днешния пролетен и слънчев ден настроение, дълбока мисъл, равновесие на знанията и чувствата и изрази увереност, че кандидатите са подготвени за този изпит и ще покажат най-доброто, на което са способни, за да зарадват родителите и учителите си.

"Фактът, че сте тук показва, че сте направили първата крачка към един важен избор - избрали сте най-добрия университет у нас и най-добрия факултет", посочи председателят на изпитната комисия по журналистика доц. Ефрем Ефремов.

В балообразуването на бакалавърските програми по "Журналистика" и "Връзки с обществеността" влизат оценките от писмения и от устния изпит по журналистика. В специалност "Книгоиздаване" ще се взима само по-високата оценка от двата конкурсни изпита и има възможност по избор за кандидатстване в тази специалност с оценките от матурите по "Български език и литература", "История и цивилизация", "Философски цикъл" и чужд език.