Група амбициозни български студенти от Лондонския Университет по Икономика и Политически Науки, в съвместен проект с колегите си от  Юнивърсити Колидж Лондон, Кингс Колидж и подкрепата на Българското Посолство в Лондон и "Тук-Там", организира първата по рода си кариерна борса за български студенти и млади специалисти във Великобритания. Основен спонсор на събитието са представителите на Bulgarian Professionals UK (LinkedIn група), които инициират кампания за сплотяване отношенията и взаимопомощ между българските професионалисти и студенти на Острова.

Събитието ще се проведе на 21 Март 2013 между 10:00 - 17:00 в Българското Посолство в Лондон. Представители на престижни Български работодатели ще пътуват до острова, за да установят директен контакт с талантливите български студенти в едни от най-престижните университети в Европа и света. Целта е изграждане на тясна връзка между кадровите нужди на топ компаниите в България и българските студенти, обучаващи се зад граница, които имат амбиции за високо професионално развитие у дома.

Сред участващите компании са IBM България, VM Ware България, Kraft Foods (Mondelez International) България, Societe Generale България, Citibank България, Обединена Българска Банка, Teach for Bulgaria, "Tук-там", Uni2Pro и Vivacom. Вероятно е разширяването на този списък в случай, че допълнителни участници проявят интерес.

По официална статистика на British Council за 2012 г., повече от 5000 български студента са записани във висши учебни заведения на Острова. Британските университети са сред най-желаните дестинации за висококачествено образование на световно ниво и сравнително достъпни цени. Само в Лондон има 7 университета, които фигурират в световната топ 200 класация, образователната система се нарежда на 6-то място сред развитите световни икономики (BBC). Сред студентите, силно участие се очаква от българските общества в London School of Economics, Imperial College, University College of London, King's College, Westminster College и много други престижни колежи в Лондон. Очакват се участие от българите и от други реномирани университети в околността - Oxford, Cambridge, Warwick University и др.

За повече информация: www.young.bulgarianprofessionals.co.uk