До 15 септември ще завършат ремонтите в детските градини, където все още има строителни дейности, обеща пред журналисти заместник-кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

Последните 37 детски заведения, където се извършват ремонти, са около една трета от общият брой на ремонтираните детски градини през тази година. От тях вече са приети ремонтите в 10 детски градини и до 15 септември ще бъдат приключени ремонтите в останалите 27.

Новият срок за завършване на строителните дейности - 15 септември - е договорен от Столичната община с фирмите-изпълнители на обектите.

След края на ремонтите ще бъдат дадена информация за качеството на изпълнените дейности по подмяна на дограмата, по санитарните възли, хидроизолацията, ВиК-инсталациите, покривните конструкции и конструктивното укрепване на сградите, каза Фандъкова, цитирана от БНР.

През тази година Столичната община е определила 20 млн. лв. от бюджета си за ремонтиране на 114-те сгради, където не са извършвани ремонти в последните две десетилетия, посочи Фандъкова. Усилията ни са насочени към модернизиране на базата, каза още тя.