Премиерът Бойко Борисов извика в Министерски съвет директорите на 10 от най-големите училища в страната, на които правителството ще отпусне по 1 милион лева за изграждане на многофункционални спортни зали.

Борисов се срещна с "интелекта" на България
Oще...

В началото на правителственото заседание министър-председателят обясни, че неговото желание е те да бъдат готови до 24 май следващата година и заради това е извикал директорите, които да го запознаят как вървят проектите и изпълним ли е този срок.

Борисов предупреди, че изграждането на една спортна зала струва средно около един милион лева. Тези сметки той е направил въз основа на изразходваните средства за залата в Русе - 800 хиляди лева - и във Варна - малко над един милион.

Всеки един от директорите докладва на премиера докъде са стигнали с проектите, като общо взето на всички Борисов отговаряше с „чудесно".

Той използва възможността и да даде съвети по проектите. Например директорката на училище от Шумен премиера посъветва вместо да използват приземен етаж за изграждането на фитнес и съблекални, както е по проект, да го съборят и да го направят на ново.

За изясняване на финансовата част директорите имаха възможност да разговарят и с финансовия министър: „Сега ще ви пусна Дянков да ви види за 10 минути, да не ви разкарваме втори път и да изясните в детайли и изчистите тези теми", заяви Борисов.

Премиерът подчерта, че не трябва да се губи много време по проектирането, защото така ще си мине годината. „Нека да видим как ще тръгнат тези 10 училища, за да може за следващата година и следващия бюджет с Игнатов и Нейков да разширим базата".