Таблети за индивидуална работа получиха петокласници и техни учители в Шумен от Министерство на образованието и науката. Училището им е включено в пилотен проект на Министерство на образованието по стратегията за ефективно внедряване на информационни и компютърни технологии в образованието и науката 2014-2020 година, съобщи Дарик.

За реализацията на проекта са избрани две паралелки - освен 5 „А" в него като контролна паралелка е включен и 5 „Б", където обучението ще се води по традиционния начин. И двете паралелки са езикови и в края на проекта ще може да се съпоставят резултатите от електронното с тези на традиционното обучение.

Целта на проекта е по-гъвкаво обучение, достъп до информация от различни точки и мотивиране на ученици и учители за съвременно обучение, обясни директорът на училището Албена Иванова-Неделчева. Учениците от 5 „А" клас демонстрираха пред гостите и своите родители възможностите за използване на таблетите в часовете по български език, математика, човек и природа и география.