Няма да се отучва времето, дадено като неучебно заради грипната епидемия. Това заяви заместник-министърът на образованието Диян Стаматов по време на брифинг в Министерство на образованието.
Той обясни, че отучване няма да се налага в междусрочната ваканция, но, разбира се щяло да се наложи известно преструктуриране на учебните единици.

По въпроса с ваканциите Стаматов заяви, че два дни има право да обяви министърът на образованието, три дни кметът на населеното място и два дни директора на съответното училище. Така тези седем дни са били предвидени като възможност и не се налагало наваксване или отучване.

Очаква се днес кризисният щаб при кмета на столицата да се събере и да вземе решение дали ще бъде удължена грипната ваканция в София.
Малко по-късно от Столична община съобщиха, че и утре в София няма да бъде учебен ден, тъй като класните стаи не могат да се затоплят.

Затоплят столичните училища още един ден

Затоплят столичните училища още един ден

Още ден ваканция печелят по този начин учениците

"Не на шега искам да ви обърна внимание, че в нашите курортни градове - Банско, Чепеларе, Разлог се учи, което е една емблема, че за тях снегът е нещо прекрасно и великолепно, а ниските температури са добре дошли", коментари Стаматов.

Най-вероятно в цялата страна ще има различни дати, от които ще се продължи учебният процес. 

Ресорният заместник-министър изрази надежда грипът да приключи по-бързо. По думите му такива ваканции, макар за децата да са приятни, са предизвикани от екстремни ситуации.