МОН разпрати три варианта за смесено обучение до училищата. Утре те ще бъдат обсъдени между директори и експерти в образователното министерство. Решението ще влезе в сила на 27-и ноември и ще важи до Коледа. След това ще се решава как да завърши първия срок, съобщи Нова телевизия.

Очакванията са - всяко училище да взима само и локално своите решения, но като се има предвид, че всяко дете, трябва да присъства в клас, но без да стават струпвания на големи групи от ученици.

Винаги присъствено в клас ще са учениците от първи клас, а останалите ще учат смесено и в час и у дома. Всяко училище ще има право да избере как това да се случи. И докато идеите все още се обсъждат в МОН, в 51-во училище вече са на хибридна система.

50 процента от децата в 5-ти "б" клас са си вкъщи, а други в класната стая. Редуват се всеки ден. Разделени са четни и нечетни номера.

Системата за разделение на класовете на две, ще позволи в училището да няма струпване на ученици. Моделът ще бъде приложена и при връщането на всички ученици в училище.

Идеята в училище да не са повече от 40-50% от учениците.