С решение на кметовете да бъде удължена училищната ваканция там, където не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари 2017 г. Това призоваха от Министерството на образованието и науката.

Мярката важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи. Препоръката на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева е за да се избегнат всякакви рискове за живота и здравето на учениците и учителите.

Заради усложнената метеорологична обстановка от МОН регионалните инспектори да са в постоянна връзка с кметовете на общини и директорите на училища. Така родители и ученици ще бъдат информирани навреме за възникнали проблеми. От РУО се очаква да подават информация в МОН по всяко време през предстоящите почивни дни.

Удължиха Коледната ваканция на всички ученици до края на седмицата

Удължиха Коледната ваканция на всички ученици до края на седмицата

Децата остават по домовете си заради грипа

До момента е известно, че от 9 до 11 януари се удължава ваканцията в общините Благоевград, Пловдив и София област. Директорите на училища са уведомени и от тях се изисква да преструктурират учебното съдържание.

Припомняме, на 4 януари бе първото удължаване на Коледната ваканция за учениците в цялата страна. С увеличаване на почивните дни за децата до петък, 6 януари включително, учениците трябва да отидат на училище в понеделник, 9 януари.

Това стана със заповед на вицепремиера и министър на образованието в оставка Меглена Кунева. Сега е възможно и други населени места да удължат неучебните дни за децата.