1 114 свободни места останаха в столичните гимназии след второто класиране за бъдещите осмокласници. Това показват данните, изнесени на сайта на Столичния регионален инспекторат.

Почти няма училище, в което да няма свободно място. За свободните места може да се кандидатства при условие, че ученикът се отпише от училището, в което е приет при първите две класирания.

Немска гимназия е най-желаното място за гимназистите и там няма незаети места. В Софийската математическа са свободни 5 места с природоматематически профил.

Едно място за момиче има в 73-то СОУ, а в Първа английска гимназия са останали две незаети места, и то за девойки.

В Испанската гимназия също има свободно място за едно момиче и още две места за момчета. 4 незаети места за момичета и 2 за момчета има и във Френската гимназия.

С най-много свободни места са Профилирана гимназия с интензивно изучаване на румънски език (ПГИИРЕ) "Михай Еминеску" - 23, Професионална гимназия по електротехника и автоматика (ПГЕА) - 20 и 157 ГИЧЕ, по-известна като Втора испанска гимназия, също с 20 места.

За да имате успех, трябва да пишете колкото се може по-голям брой желания, съветват от РИО-София.

Документите за участие в третото класиране се подават днес и утре. Класирането ще стане ясно на 13 юли. Тогава ще се види и колко общо паралелки ще се закрият в столицата.