Помощник-възпитателка в столична детска градина насърчавала деца от яслена група да се бият. Това бе разкрито чрез аудиозапис, съобщава Нова телевизия.

Случаят е от 78-ма детска градина в София. Записът е направен, след като майката на едно от децата се усъмнила, че го бият и решила да му постави микрофон. На записа се чува как възпитателката кара дете да удря свое другарче.

Директорката на детската градина Светла Кенанова обяви, че помощник-възпитателката ще бъде наказана. Тя обясни, че възпитателката е дългогодишен служител и срещу нея няма оплаквания. Кенанова е категорична, че поведението на служителката й е недопустимо и тя ще си понесе дисциплинарно наказание. То вероятно ще е предупреждение за уволнение. Директорката се извини на майката на детето - Полина Маркова и допълни, че възпитателката съжалява за стореното.

От своя страна Маркова сподели, че не се чувства спокойна за детето си. Тя не мисли, че ще пусне дъщеря си Карина в детската градина, защото предполага, че това да е лично отношение към нея. Детето й споделяло, че са я удряли по бузката.