Всички въпроси, свързани с училищната мрежа, се обсъждат със здравното министерство, социалните партньори и когато има категорично решение, ще бъде обявено пред медиите. Така служебният министър на образованието Николай Денков отговори на въпрос кога децата ще се върнат на училище.

Той обясни, че без да бъде обсъдено всичко със социалните партньори, не иска да казва категорично мнение. Какво е нормално и какво не е нормално, е въпрос на лична преценка и предстои да се вземе решение заедно със социалното министерство и министерството на здравеопазването.

Четири приоритета пред МОН очерта служебният ресорен министър

Четири приоритета пред МОН очерта служебният ресорен министър

Думата "ревизия" не фигурира сред тях

"Аз съм тук в качеството си на министър на образованието и науката и съм длъжен да спазвам институционалните отношения между министерствата. Когато има решения, ще го научите в първия възможен момент", отбеляза Денков.

Личният контакт със студентите и учениците винаги ще бъде в основата на образованието и възпитанието, а възпитание не се прави дистанционно, каза още Николай Денков, който вижда изключително много предизвикателства пред образованието.

Предизвикателствата пред Денков са възможността за теч на информация, техническите средства за оценяването, работата на оценителите, сроковете да бъдат спазвани.

Той подчерта, че родителите, учителите и директорите трябва да знаят, че правилата са ясни и ще бъдат приложени. Няма да променяме правилата и няма смисъл да повтаряме едни и същи неща непрекъснато, категоричен бе Денков.

Един от проблемите досега в тази насока бил, че различните институции казвали различни неща, което повече не трябвало да се допуска.

Дава се възможност на ректорите да организират занятията. 

Дистанционното обучение няма да замени класната стая
Обновена

Дистанционното обучение няма да замени класната стая

Вълчев ще търси микса между традиционното и електронното обучение