Нови видеоуроци по български език и литература и по математика се излъчват в поредицата "На фокус VII клас" на БНТ в помощ на учениците, които ще се явят на национално външно оценяване. Уроците могат да се гледат по БНТ-2 и БНТ-4 до 15 юни 2021 г. Това съобщават от Министерство на образованието (МОН).

Всички излъчени уроци са достъпни на сайта на телевизията и на YouTube канала на МОН.

През учебните 2019 - 2020 и 2020 - 2021 година Министерството на образованието и науката и БНТ реализираха съвместните образователни програми "С БНТ на училище", "На фокус VII клас" и "Матурата на фокус". Бяха изготвени и заснети видеоуроци, излъчени по БНТ 2 и по БНТ 4. По време на извънредното положение всеки делничен ден, в различни часови пояси, бяха излъчвани видеоуроци, образователни клипове и филми за различните класове и възрасти.

Матурите и НВО остават по план

Матурите и НВО остават по план

Няма да има резки промени в политиките на министерството

От март до юни 2020 г. бяха излъчени 517 видеоурока за учениците от I до VII и за учениците от XII клас.

От февруари до юни 2021 г. бяха създадени още 120 видеоурока в поредицата "На фокус VII клас" , от които 60 урока по български език и литература и 60 - по математика.

За зрелостниците бяха подготвени 60 видеоурока в поредицата "Матурата на фокус". Уроците от поредицата "Матурата на фокус" се излъчваха по БНТ от януари до 13 май 2021 г.