В 41 училища на територията на страната днес не се провеждаха учебни занятия заради влошените метеорологични условия и пътна обстановка.

В област Разград бяха затворени най-много училища - 10 на брой. Това са ОУ "Св. Климент" в село Юпер, ОУ "Паисий Хилендарски" в село Равно, ОУ "Н. Й. Вапцаров" в село Бисерци, СУ "Христов Ботев", ПГ по ветеринарна медицина и земеделие и НУ "Васил Левски" в Лозница, ОУ "Виделина" в село Сейдол, ОУ "Иван Вазов" в село Веселина, ОУ "Христо Ботев" в село Гороцвет и ОУ "Кирил и Методий" в село Трапище.

В област Силистра 8 училища останаха празни днес. Две от тях в Тутракан - СУ "Христо Ботев" и СУ "Йордан Йовков". По едно училище беше затворено в Главиница и селата Сокол, Стефан Караджа, Зафирово, Цар Самуил и Нова Черна. Тези училища ще останат затворени и утре, 27 февруари 2018 г.

Заради нарушеното топлоподаване, в област Перник врати не отвориха ОУ "Св. Иван Рилски", ОУ "Св. К. К. Философ", VI СУ "Св. Св. Кирил и Методий", СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон" и ПМГ "Христо Смирненски".

По пет училища останаха затворени и в областите Видин и Враца, а в област Шумен - 4 учебни заведения.

По едно училище в областите Кърджали, Плевен, Русе и Пазарджик не са провеждали учебни часове - ОУ "Иван Вазов" в село Костино, ОУ "Васил Левски" в село Беглеж и ОУ "Св. Климент Охридски" в село Сваленик и ОУ "Константин Величков" в село Паталеница. Заради усложнената пътна обстановка не учиха и пътуващи ученици от общините Павликени и Свищов. 

Дървена ваканция заради силния снеговалеж в страната

Дървена ваканция заради силния снеговалеж в страната

Няма да учат децата в редица общини

Във вторник и сряда, 27 и 28 февруари, всички ученици от общините Враца, Добрич и Лозница ще бъдат в дървена ваканция. До 1 март включително няма да учат и в пет общини от област Смолян - Смолян, Доспат, Борино, Баните и Мадан.

В община Вълчи дол, област Варна, учениците ще почиват до края на седмицата, 26 февруари - 2 март включително.