Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2016/2017 г. продължава с писмен изпит по журналистика, съобщават от най-голямото висше учебно заведение у нас. 

В 9 часа в зала 272 в Ректората на СУ започна изпитът по журналистика. 429 кандидат-студенти са подали заявления за явяване. 

Петя Банкова от София изтегли темата „Мечтата Европа”, по която ще пишат кандидат-студентите днес. Бяха изтеглени две контролни теми: „Живот в мрежата” и „Болен здрав носи”.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. д-р Ренета Божанкова приветства кандидат-студентите и изрази надежда тяхната мотивация, подготовка и знания да им помогнат да се представят добре. Тя призова кандидатите да отразят богатството на българския език в техните работи.

Председател на изпитната комисия е доц. д-р Ефрем Ефремов от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Той приветства бъдещите си колеги и им пожела успешна работа.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.