Преподавател е потърсил помощ от премиера Бойко Борисов за психически тормоз на работното място.
Деканът на Педагогическия факултет във Великотърновския университет проф. Венка Кутева е сезирала премиера, просветния министър Красимир Вълчев и парламентарната комисия по образование за системен психичен тормоз от ректорското ръководство на висшето училище, съобщи БНР.

Проф. Кутева кандидатства за ректор на Великотърновския университет (ВТУ) на изборите, насрочени за 20 май. Тя заяви, че върху нея и деканите на още три факултета, който я подкрепят, от месец се оказва системен натиск и тормоз. Недоброжелателното отношение е от ръководството на университета.

"Връх на това е сигналът до ректора на ВТУ, в който съм обявена за член на организирана група за извършване и прикриване на нарушения", каза проф. Кутева.

По думите й тази сутрин ректорът проф. Христо Бонджолов ѝ е отправил ултиматум да подаде оставка. В противен случай ще бъде уволнена дисциплинарно.

Съдът върна на работа във ВТУ зам.-министър Николай Проданов

Съдът върна на работа във ВТУ зам.-министър Николай Проданов

Той беше дисциплинарно уволнен през ноември

Според проф. Бонжолов има сигнал в прокуратурата за тежки административни нарушения във факултета с участието на проф. Кутева. "Да се оттегли, за да може да се проверяват нормално документите. Казах ѝ, че другият вариант, който е по-неприятният, е дисциплинарно уволнение", каза професорът.

Преподаватели се опасяват, че ректорските избори ще са нелегитимни, защото решенията на Академическия съвет за провеждането им, са взети след отстраняване на цялата студентска квота, което е нарушение на Закона за висшето образование.

ВТУ анулира учителските свидетелства на 170 италианци

ВТУ анулира учителските свидетелства на 170 италианци

До 2 г. затвор може да понесе ректорът на Великотърновския университет