Протест в защита на преподавателката от УНСС организират нейни студенти. Тази вечер подкрепящите я ще изразят позицията си пред вратите на ВУЗ-а в Студентски град. Те са изпратили редица писма в защита на професорката.

"През последното денонощие УНСС е сред водещите теми в новинарските емисии. За съжаление на всички ни се прочухме отново не с признание, отличие, награда или какъвто и да е успех, а със скандал. Университетът ни отново е тема за подигравки, както и ние - студентите в него", пише до ректора студентът Георги Гюзелов, който ще се включи в протеста.

"В медиите се раздува случай от статус на колегата ни Кезим Медев, който отправя обвинения към проф. Соня Докова, с които всички ние се запознахме.За периода, в който проф. Докова ми е преподавала е създала образ на един от най-подготвените преподаватели в учебното заведение, изключително ерудирана и можеща да подготви студентите за техния професионален път", категоричен е той.

"Тя е жена с характер и изключително чувство за хумор, с което успя да ни спечели всички. Именно в нейните часове аудиториите са били винаги пълни. Ставал съм свидетел на телефонен разговор между нея и представители на изпълнителната власт, в който тя защитаваше интереса на УНСС, както го е правила винаги", пише до ректора Гюзелов.

Според него поведението на студента, от когото тръгнал скандала в УНСС Кезим Медев е недостойно и целящо единствено лична облага с цел ПиАр.

"В интернет могат да бъдат намерени публикации и негови интервюта, в които той казва, че е готов на всичко, за да успее и че цели политическа кариера. Бил е кандидат за общински съветник в община Гърмен, участвал е в различни телевизионни формати. Всичко това говори, че Кезим е използвал случая, ако изобщо има доза истина в него, за да натрупа лични дивиденти и получи медийна слава, с каквато е удостоен в момента", категоричен е Георги Гюзелов.

"Като член на Студентския съвет при УНСС той е имал множество други варианти да спре "порочната практика", но той е избрал да омърси и опетни по най-долен начин името на нашия университет", убеден е Гюзелов.

"Като студент в УНСС настоявам колегата ни Кезим Медев да бъде освободен от задълженията си към Студентския съвет при УНСС, тъй като не е достоен за това място", иска Гюзелов.