В Министерството на труда и социалната политика ще бъде внесен проект за обучение на роми в прабългарското селище Фанагория, което се намира в квартал "Асапарухово", край Варна, съобщи на пресконференция днес депутатът от НДСВ Анелия Атанасова.

Програмата предвижда деца от малцинствените групи, прекъснали образованието си 8 клас, да се обучават на различни занаяти, като тъкачество и ковачество, които в момента се демонстрират в прабългарското селище, поясни Атанасова. Тя допълни, че ромите ще се обучават от педагози на Фондация Царство България.

Анелия Атанасова за четвърти пореден път направи отчет на обществената си дейност като депутат. Отчетът включва списък на срещите и разговорите, проведени от народната представителка в първите 6 месеца на тази година. Копие от него е изпратено и на премиера Симеон Сакскобургготски. До 10 дни ще купя две понита за децата с церебрална парализа във Варна, обяви още Анелия Атанасова. Животните ще помагат на болните деца, които в морския град са около 40, да се раздвижват. Понитата ще се отглеждат в прабългарското селище.

Депутатката се похвали още, че е съдействала, проекта на Койно Койнов за екопарк край село Сладка вода, да стигне до министерството. По проекта ще бъде направен екологичен парк на територия от 480 дка, в който ще могат да се обучават природозащитници.