Областният управител Мария Димова ще открие информационна среща под мотото „Структурните фондове на ЕС или как да достигне българското образование до тях".

Срещата е част от информационната кампания на Министерство на образованието и науката, която се провежда в периода 20 ноември - 8 декември 2006 година в 15 областни града в страната.
Целта на кампанията е запознаване и популяризиране на възможностите за финансиране по линия на Структурните фондове на ЕС и по-конкретно на Европейския социален фонд, информира Ruseinfo.

По време на форума ще бъдат представени основните моменти в Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" с акцент върху приоритети 3 и 4, свързани с повишаване на качеството на българското образование и подобряването на условията за достъп до образование в България, както и възможностите за финансиране на образователни проекти по други оперативни програми.

В срещата ще участват директори на средни училища, държавни професионални гимназии, центрове за професионално обучение, висши училища, колежи и представители на общински администрации.