С благотворителен концерт в НДК и базар на сувенири и сладки ще бъдат събирани средства, за да може националният ни отбор по астрономия да представи България на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Индия, съобщи електронното издание на в. „Стандарт”.

Отборът се нуждае от 14 000 лева, за да може да финансира участието си.

Инициативата е на група младежи, които редовно подкрепят "изявите на интелекта на родината ни по света".

За поредна година Андреа-Карина Беновска, студентка по психология в СУ, Радослав Христов, ученик в Професионалната гимназия по електротехника и автоматика, Даниел Георгиев, студент по Информационни технология в индустрията в Техническия университет в София и други ученици и студенти организират прояви в подкрепа на български таланти.

Предстоящият концерт, който е посветен на отбора по астрономия, ще се проведе на 15 януари в зала 3 на НДК, от 19.00 часа.
Парите от благотворителната проява ще послужат за закупуване на 7 самолетни билета до гр. Бхубанешвар.

Фолклорни танцьори, модерен балет, хорови изпълнители, солови певци, китаристи и много други талантливи деца ще участват, за да подкрепят каузата.
На благотворителния базар, по време на събитието, ще се предлагат ръчно изработени сувенири, както и сладки, приготвени отново от ученици.

Минималното дарение е на стойност 10 лева и се извършва при получаване на покана за събитието или чрез банков превод по дарителска сметка в лева на "Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки" (СРООПН), в банка ДСК, IBAN: BG39STSA93000021807995. Основание за превода: олимпиада по астрофизика в Индия.