Ученик от Професионалната гимназия "Ичко Бойчев" в Благоевград е ударил един от дежурните учители, след като преподавателят го предупредил, че не може да влезе в училището по къси панталони, съобщи БНР.

Инцидентът е станал сутринта, а сигналът за физическа агресия е подаден в полицията в ранния следобед.

Въпреки че правилникът на гимназията е въвел изискване за носене на ученическа униформа, двама осмокласници се опитали да влязат тази сутрин в училището по къси панталони.

Дежурните учители ги помолили поне да се въведат в приличен вид и да се върнат в училище, след което те напуснали сградата, но за кратко, пояснява директорът Антон Драгоев.

"Учениците напускат сградата на училището, след това отново се връщат и в 11:00 часа вече се наблюдава ескалация на напрежението", уточни Антон Драгоев.

"Влезли са в някаква полемика, ученикът е започнал с вербални нападки, арогантно поведение, обиди, псувни. И се е получило посягане от ученик към учителя, но благодаря на учителя, че се е въздържал", посочи Антон Драгоев.

За инцидента веднага е уведомен родителят на осмокласника, който идва в училището, а малко след това и служители от Първо полицейско управление.

Директорът е свикал и педагогически съвет, на който е бил обсъден неприятният случай, като това не е единствената агресивна проява на ученика.

"За подобно поведение санкцията е преместване в друго училище", посочи директорът.