С пускането в употреба на марка “Българската мечта” Министерството на транспорта и съобщенията популяризира дейността на програмата по набирането и селекцията на студенти и наскоро завършили специалисти за провеждането на кратки летни стажове.

Церемонията по валидирането на марката ще се проведе по време на форума “Кариери 2004 - Добра Кариера, Добър Живот” в Двореца на културата и спорта в град Варна.

Филателното издание е с номинал 0.45 лв и с тираж 25 000 броя. Автор на проекта е художникът Митко Тодоров.

Програмата “Българската мечта” е инициатива на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев. За трета поредна година по нея се провежда кампания по набиране и селекция на студенти и наскоро завършили специалисти за провеждането на кратки летни стажове. Целта е да се подпомогнат младите хора в началото на техния професионален път чрез създаването на тясна връзка между академичната общност, бизнеса и държавната администрация.

По време на “Кариери 2004” във Варна програмата "Българската мечта" към Министерството на транспорта и съобщенията също ще набира стажанти.
Условията към кандидатите са: да са поне втори курс в университет, да са с успех минимум 5.00, да знаят западен език и да имат компютърни умения. Стажантски места ще бъдат открити в министерството и регионалните му структури.

През 2002 и 2003 година общо 51 студенти проведоха по програмата летни стажове във водещи мултинационални компании и финансови институции – Deutsche Bundesbank, EBRD, JP Morgan, Bank Austria, Lazard, Deutsche Bank, Commerzbank, Credit Suisse First Boston, Deloitte&Touche, KPMG, LG Electronics, MSF, UBS, Samsung, TUI, Willi Betz, Solvadis и др.