Треньор по бокс преминава процедурата за настойничество на един от най-големите боксови таланти в Родопите. Мениджърът на „Арда" Стоян Узунов в момента е приютил в дома си за пролетната ваканция 15-годишния Мехмед Филипов, по прякор - Гамби,който е пратен във Възпитателно училище-интернат в Ракитово. Републиканският шампион попадна там след серия кражби от кафе-автомати, пише "Родопи24".

Спортистът иска да спаси младата звезда от пагубното влияние на улицата. „Започнах да подготвям документите веднага след като майката на Мехмед почина, а той бе пратен в дом за временно настаняване. Малко след това направи белите. Обещава да се поправи, но трябва да отскубнем от средите, в които живее. Веднага след като излезе ще го взема при мен", категоричен е Узунов.

Младежът е освободен от интерната със специално разрешение на инспектор в Детска педагогическа стая. През февруари Мехмед отново бе пуснат заради републиканското първенство където стана вицешампион без да е тренирал и ден. Първият златен медал Гамби спечели още 14-годишен.