Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата "Студент на годината за 2017" на студентката по право от СУ "Св. Климент Охридски", Анна-Мария Любчова-Атанасова, съобщиха от пресцентъра на парламента. През тази момичето участва в отбора на Софийския университет на най-голямото международно състезание по право на Европейския съюз.

Носителите на наградите "Студент на годината" на Националното представителство на студентските съвети, бяха обявени на тържествена церемония.

"Тази вечер е празник на младостта, на таланта, на креативността, на изкуството и иновациите", отбеляза Цвета Караянчева в приветствието си към участниците и гостите на церемонията.

Тя поздрави всички наградени и номинирани студенти.

"Вие сте днешните будители - хората, заредени с енергия, знание, талант и умения. Благодарения на такива способни млади хора като вас България ще продължи уверено напред и ще пребъде." - добави председателката на парламента.

Тя пожела на студентите да прославят страната ни със своите успехи и да предават своите знания и на идните поколения.

Целта на националния приз "Студент на годината" е да отличи най-активните студенти във всички области на науката, изкуството и спорта. Той се присъжда за единадесети път. Награди получиха младежи, които учат в специалностите педагогически науки, хуманитарни науки, социални науки, стопански науки, правни науки, природни науки, информатика и математика, технически науки, аграрни науки и ветеринарна медицина, здравеопазване, спорт, изкуства, сигурност и отбрана. Учредена е отделна категория за чуждестранен студент в България и докторант.