Учител в пловдивското СОУ "Хр. Г. Данов" е счупил ръката на шестокласник в час по литература, информира електронното издание plovdiv24.com.

Целият клас е станал свидетел на сблъсъка, потвърди случилото се директорът Георги Енчев. По неговите думи вина имат и преподавателят Пламен Дянков, и ученикът Петко Иванов.

В сряда преди обяд учителят тъкмо започвал часа, когато Петко се скарал със свой съученик за момиче. Псувал най-безочливо и не обръщал внимание на забележките на преподавателя. Накрая започнал да предлага и секс на въпросното момиче. Тогава Дянков не издържал, сграбчил го за раменете и го блъснал. Момчето обаче не успяло да запази равновесие и паднало на ръката си. В резултат на удара китката му се счупила. Учителят веднага докладвал за случая на директора, а Петко бил откаран в ортопедията, където гипсирали ръката му.

Момчето повтаря шести клас, като причината за това е слабият му успех, каза директорът Енчев.

Той обаче обясни, че макар да не е агресивно, момчето често имало проблеми и с дисциплината. Вчера директорът се срещнал с майката на Петко, която не оправдавала сина си, но не можела да приеме за нормална и постъпката на учителя. Все още семейството не било решило дали ще съди преподавателя.