След вчерашните мълчаливи бдения, учителските протести срещу ниското заплащане в средното образование продължават и днес в цялата страна.

С автошествия в цялата страта учителите за пореден път ще настояват за 100-процентно увеличение на заплатите.

Автомоблиното шествие в София ще започне в 13.00 часа от „Св. Александър Невски". То ще премине по бул. „Васил Левски", бул. „Патриарх Евтимий", ул. „Христо Ботев", бул. „Александър Стамболийски", бул. „Цар Освободител" и ще завърши на площад „Св. Александър Невски"

В Бургас над 50 коли ще тръгнат от паркинга на ул. „Янко Андонов" и ще преминат през централната част на града.

Учителите от Велико Търново ще тръгнат с над 70 коли от пл. „Царевец" в 18 часа, след което ще преминат през целия град.

Около 100 автомобила в Пазарджик ще потеглят в 17 часа по три различни лъча, за да се срещнат пред сградата на общината.

Мащабна акция се планира в Хасково, където над 120 коли ще тръгнат от завод „Мир" в 16.30 часа.

Автошествия се организират и в Пловдив, Сливен, Ямбол, Шумен, Ловеч, Габрово, Монтана, Враца, Видин, Кърджали, Кюстендил, Благоевград, Силистра и други градове.

Припомняме, на 20 септември предстои ден на мълчание в класните стаи. По време на учебните часове учителите ще пишат по черните дъски, но няма да говорят пред учениците си.

След 24 септември предстоят безсрочни стачни действия, ако не бъде постигнато съгласие между учителските синдикати и Министерството на образованието и науката.