Шампионът УНСС продължава подготовката си за предстоящото Европейско първенство по баскетбол за студенти, независимо че все още не е на 100% обезпечен финансово. Шампионатът на Стария континент ще се проведе в периода 18-25 юли в полския град Познан.

Към отбора от няколко дни се присъединиха и професионалистите Симеон Ценов (Евроинс Черно море) и Димитър Филипов (Балкан). Двамата ще подсилят тима за надпреварата. Неприятната новива обаче е контузията на гарда Мартин Стефанов, който скъса ахилес по време на контрола на УНСС срещу Техническия университет.

Поради липса на достатъчно средства на този етап се очаква отборът да пътува до Полша с влак. Въпреки това настроението е отлично и играчите се надяват да се представят достойно. С шампиона на България за студенти се подготвят общо 16 баскетболисти. Жаланието на наставника Спас Ставрев е да пътува за Познан с пълен състав от 12 играчи. Всичко това обаче зависи от средствата, които ще бъдат осигурени. В тази връзка тимът продължава да работи по намирането на спонсор за първенството.

"Тренираме в зала "Бонсист". Момчетата се раздават изцяло в тренировките и подготовката протича по план. Продължаваме да търсим спонсор, който да гарантира участието ни на турнира. Надявам се, че ще успеем да намерим такъв и да представим българския университетски спорт подобаващо", коментира капитанът Станимир Стоянов.

Състав на УНСС за Европейското първенство за студенти в Полша:

Гардове: Димитър Филипов, Станимир Стоянов, Яни Недялков, Владимир Василев

Крила: Веско Кирев, Симеон Василев, Иван Ценов, Емил Башлийски, Росен Тодоров, Григор Велев

Центрове: Волен Димитров, Дидо Бекярски, Богдан Ставрев, Симеон Ценов, Димитър Димов

Старши-треньор: Спас Ставрев

Пом.треньор: Антон Миленков

Контузен:

Мартин Стефанов