Сдружение "Майки срещу насилието в Студентския град" поиска оставката на ректора на УНСС проф. Стати Статев.

Поводът за това е информацията, че с разрешението на професора всеки работен ден във времето от 9 до 16:30 часа всеки студент може да получи безплатно UID карта в кабинет 1009 на УНСС.

Картата му осигурява възможност да си поръчва твърд алкохол на преференциални цени във водещи чалготеки на територията на Студентски град.

Въпросната UID Student карта предоставя и свободен вход в чалга дискотеки от ранга на „Плейхаус" и др. в определени дни от седмицата, а отстъпката в цената на алкохола важи, ако студентът си поръчва наведнъж цели шишета марково уиски.

Най-фрапиращото е, коментират от сдружението, че тези клубни карти, поощряващи пиене на високоградусов алкохол в ударни дози в чалготеките и раздавани седмици наред безплатно на учащите се в централната сграда на УНСС, са брандирани с логото на Националното представителство на студентските съвети (НПСС).

От сдружение "Майки срещу насилието в Студентския град" са установили, че официалното стартиране на картовата програма е станало факт още в началото на октомври 2011 г. във водещи елитни клубове в София и в страната със съдействието на НПСС.

„С подписването на споразумение между картовия продукт UID и Националното представителство на студентските съвети, UID се ангажира да организира масовите забавни мероприятия на НПСС и да съдейства за създаване на приятна атмосфера на нощния студентски живот на бъдещите висшисти.

UID Student е картов продукт, предназначен за студентската младеж и имащ за цел да осигури нови реални възможности за забавления посредством акумулиране на точки, определящи се от активността на картопритежателя.

Картата с уникален дизайн представлява PVC пластика с идентификационен номер и магнитна лента с информационно съдържание за картопритежателя и възможност за онлайн проследяване на текущия баланс, консумация и натрупани промоционални точки, тя цели да създаде добро настроение и приятни емоции в късните часове на тежкия натоварен ден.

Продуктът цели да предразположи картодържателя да бъде мобилен и в час с уникалните предложения за намаления, промоции и продукти, това е нов продукт за свободно мислещи потребители" - гласи рекламното послание.