В училища в 9 общини в страната днес е преустановен учебният процес заради лошо време, аварии и усложнена пътна обстановка. Това съобщават от Министерството на образованието и науката (МОН).

Във ведомството засега е постъпила информация, че утре, 19 януари, няма да се учи в 3 общини: Главиница, Ситово и Ивайловград.

Днес не се учи в ОУ "Д-р Петър Берон" в тервелското село Коларци. В Русенска област днешният ден е неучебен за училища в община Русе и община Ветово. Това са: ОУ "Ангел Кънчев", ОУ "Олимпи Панов", СУ "Йордан Йовков" и ПГРКК; ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", село Семерджиево и ПГСС "Ангел Кънчев" и Частна английска езикова гимназия в Глоджево.

В Силистренска област не се учи в училищата в общините Главиница и Ситово.

В Хасковска област не се учи в три училища в община Ивайловград: ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Железино, ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в село Белополци и ОУ"Св. св. Кирил и Методий" в село Свирачи.

В Ямболско не се учи в ОУ "Христо Ботев" в стралджанското село Войника.

Неучебен ден е обявен и в СУ "Христо Ботев" във варненското село Ветрино.

В класните стаи не са могли да влязат и учениците от Професионалната гимназия по икономика "Тодор Влайков" в Клисура, община Карлово, Пловдивска област.