Ние вярваме в образованието, че чрез него можем да живеем по-добре. Днес има много неща, които ни разделят, но това, което ни обединява, е да дадем бъдеще на нашите деца. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев при тържественото откриване на началото на учебната година в 112 ОУ "Стоян Заимов" и Първа английска езикова гимназия в София.

С издигането на българския трибагреник в изпълнение на Химна на България, с много настроение, усмивки и цветни балони бе открита новата учебна година.

Снимка 442932

Източник: БГНЕС

Вълчев поздрави всички учители, родители и децата за първия учебен ден и им пожела здраве и сили, защото на учителите се уповават надеждите за по-добро бъдеще на децата ни.

Той пожела на всички ученици да се чувстват щастливи в училище, но и да учат, за да се чувстват щастливи през целия си живот.

Днес е денят с най-много цветя, усмивки и положително настроение, вяра в образованието и бъдещето, каза Вълчев.

Образователният министър разчита на учителите и им пожела и здраве, защото на техните сили и енергия се оповават надеждите за по-добро бъдеще.

Снимка 442929

Източник: БГНЕС

Вълчев призова родителите да подкрепят децата да уважат учителите, които да направят подрастващите знаещи и можещи.

За 25-30% от първокласниците българският език не е майчин

За 25-30% от първокласниците българският език не е майчин

Расте броят на децата, които идват от семейства с ниско образование, призна Вълчев

От своя страна столичният кмет Йорданка Фандъкова изтъкна, че е щастлива да бъде отново сред учениците. За втора година посрещаме първия учебен ден с нова сграда, защото инвестициите в образованието е за бъдещето на нашите деца, каза столичната кметица.

Първият учебен ден е празник, защото е начало на пътя към знанието за всеки един от нас. Начало на развитието, израстването, усилията и вдъхновението, обърна се Фандъкова към ученици.

Снимка 442933

Източник: БГНЕС

Учителите имат трудната задача да намеря пътя към всяко дете, да им дадат знанията по различните предмети, но и да ги научат да отличават доброто и истината, да ценят себе си, да уважат другите, да бъдат по-добри, успешни, можещи и знаещи, подчерта Фандъкова. Според нея това става трудно, но се постига с много търпение, професионализъм, любов и подкрепа от страна на родителите. По думите й истинската промяна става вътре в самите деца, нека им помогнем за това.

"Скъпи родители, всяко едно дете е различно в своите способности, умения и интереси. Помогнете им да бъдат самостоятелни, да изграждат приятелства и да застават зад добри каузи и да растат щастливи, защото успешният човек е преди всичко личност и лидер, който иска да промени света около себе си и знае как", акцентира Фандъкова.

Тя пожела много здраве, забавления и успешна учебна година.

Снимка 442930

Източник: БГНЕС