От понеделник сутринта, 6 юли, във Великотърновския университет "Св. Кирил и Методий" започна записването по  акция "СТАНИ СТУДЕНТ ПО ПЪРВОТО СИ ЖЕЛАНИЕ! СЕГА!", публикуват от учебното заведение на своята страница. Записването се извършва без конкурс, само по данни от дипломата за средно образование или с оценка от кандидатстудентските изпитни сесии в университета.

От учебното заведение приканват кандидат-студентите, които са посочили на първо място като своя най-желана специалност някоя от посочените 69 специалности, да се запишат в първи курс в периода 6 - 12 юли 2015 г. включително. Записването става в 3-та аудитория на ректората от 8,30 до 16,00 ч. всеки ден.

Необходимите документи са:

1.Комплект формуляри за записване (купуват се в книжарницата на университета), които се попълват самостоятелно от кандидата

2. Диплома за средно образование - оригинал

3. Четири снимки 3,5 на 4 см

4. Лична карта

5. Документ за платена семестриална такса, която се заплаща се на място.

Сред посочените специалности са Английска филология, Политология, Финанси, Български език и история.

От ВТУ съобщиха, че успешно е започнала втората кандидатстудентска изпитна сесия няма анулирани работи. Всички, които са заявили желание, са се явили на изпитите на 4 и 5 юли.

Великотърновският университет открива рубрика на официалната си страница "Кандидатстудентска фотогалерия". На нея се публикуват снимки, уловили интересни моменти, кандидат-студенти, родители и преподаватели, участващи в изпитите. Целта е кандидатстудентската кампания да се представи в снимки, кандидат-студентите и техните родители да открият себе си и своите настроения  по време на изпитите.