Учителката Илияна Иванова, която отиде пияна в клас,.ще може да избере, дали да се върне на работа в столичното 130-о училище или ще преподава в друго, съобщи Би Ти Ви.

В началото на седмицата, след като преподавателката пя и танцува „Гангнам стайл" по време на час, беше установено че тя е с над 2 промила алкохол в кръвта.

Първоначално Илияна Иванова трябваше да бъде съдена по бързата процедура, но по-късно Софийският районен съд прецени, че извършеното от нея не е дребно хулиганство и предаде случая за разследване на прокуратурата.
Жената беше уволнена след часове. Три дни по-късно вече има постъпило искане за връщането й на работа.

Помолих инспектората, колежката Илияна да бъде възстановена на работа." - заяви председателката на Синдиката на българските учители Янка Такева. „Отговорът е, че на 100% ще се намери работно място." - поясни тя.

Когато преподавателката по немски език прецени, че е готова, тя ще обяви дали би искала да работи в  същото или в друго училище.

„Достатъчно ни е, ако колежката реши да остане да работи в системата на просветата." - добави Такева.

От деня на инцидента уволнената майка на три деца не е проговорила. Според нейни близки, тя е в тежко психическо състояние.

Стотици се обединиха в каузата да помогнат на учителката и децата й. Създадена е група в социалната мрежа. Открита е дарителска сметка.