Двадесет и второто издание на Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина" ще се проведе в края на месец септември в София, Варна, Бургас и Плевен.

Всички, които желаят да продължат висшето си образование в чужбина ще имат възможност да получат безплатна консултация от специалистите на „Дарби" или с представители на различни Европейски институции.

Целта на изложението е да се даде възможност на повече младежи и техните родители да получат професионални консултации и информация на място, както и да информира отговорно и в детайли за възможните варианти за академична кариера в различни държави от Европа и Америка.

Програмата на изложението е:
-    София -  19 и 20 септември 2015г. - х-л „Радисън", от 11.00ч
-    Плевен - 22 септември 2015г. - хотел „Ростов", 14.00ч
-    Варна - 26 септември 2015г. -  хотел „Димят", 11.00ч    
-    Бургас - 27 септември 2015г. -  хотел „България", от 11.00ч

На изложението родителите и бъдещите студенти ще намерят информация за сроковете за кандидатстване по различни специалности и университети; разнообразието от стипендии за бакалавърски и магистърски програми; финансовите условия за обучение в чужбина; задължителните сертификати за владеене на чужд език, които трябва да притежава кандидат-студентът.

В помощ на родители и кандидат-студенти на изложението ще бъде предложена богата съпътстваща програма от безплатни практически семинари и презентации. Семинарите запознават с това как да бъде подготвено мотивационно писмо или да се подготви портфолио в процеса на подготовка на документите за кандидатстване, както и какви са самите документи.

Всеки посетител на изложението може да направи за себе си пробен кариерен тест на място, а с предварително записване да си направи и пълна кариерна ориентация. Този тест се отнася единствено до персоналните способности на кандидат-студента и е изцяло в улеснение на бъдещия му избор на професия, която да го удовлетворява.