Служебното правителство закрива факултет "Стопанско управление" в Лесотехническия университет - София от 1 юли 2023 г. по искане на ректора на висшето училище след решение на академичния съвет.

Във факултета се обучават 62-ма студенти и докторанти по специалностите "Стопанско управление" от професионално направление "Администрация и управление" и "Алтернативен туризъм" от професионално направление "Туризъм". Преподавателите на основен трудов договор са общо 20 и броят им не съответства на изискванията в Закона за висшето образование, посочват от Министерски съвет.

Студентите по "Стопанско управление" ще продължат обучението си по специалността във факултет "Горско стопанство". Студентите по "Алтернативен туризъм" и тези в магистърската програма "Управление на алтернативния туризъм" ще продължат във факултет "Екология и ландшафтна архитектура".

Докторантите ще продължат подготовката си във факултетите "Горско стопанство" и "Екология и ландшафтна архитектура", в които преподават техните научни ръководители.

Според МС със закриването на факултета всички структурни звена на ЛТУ ще отговарят на изискванията на закона, ще се подобри финансовото състояние на университета и факултетите при запазване на академичния състав и обучението в акредитираните професионални направления.

Лесотехническият университет включва в структурата си шест факултета - "Горско стопанство", "Горска промишленост", "Екология и ландшафтна архитектура", "Ветеринарна медицина", "Стопанско управление" и Агрономически факултет.

Университети на червено, алармира КНСБ

Университети на червено, алармира КНСБ

Задълбочават се неравенствата между ВУЗ-овете