Започна записването за третата поредна Лятна академия, организирана от фондация „Заедно в час".

Академията е за деца от 5 до 12 клас и ще се провежда всеки делничен ден, без петък, от 29 юли до 15 август. Заниманията са сутрин - от 8.30 до 12.30 часа в сградата на 90 СОУ „Генерал Хосе де Сан Мартин" в столичния квартал "Люлин".

Чрез инициативата на фондация „Заедно в час" повече от 200 деца ще могат да използват лятото за надграждане на своите знания по различни предмети и попълване на пропуски в усвояването на учебния материал. Лятната академия ще им помогнеда постигнат по-високи резултати през следващата учебна годинапо забавен и интересен начин - чрез игри и мотивиращи задачи, уверяват инициаторите на кампанията.

Освен знания учениците ще спечелят и много нови приятели.

Заниманията ще бъдат по всички предмети, които се изучават в училище - математика, български език, немски, френски, испански и английски езици, хуманитарни и природни науки, музика и спорт.

При записването си всеки ученик има възможност да избере в кои модули иска да се включи. Преподаватели в Лятната академия са 48 млади учители от програма „Заедно в час", които са обучени и подготвени по международна методология за индивидуална работа с всяко дете и фокус върху повишаване на неговата мотивация и успеваемост в учебния процес.

За да можете да запишете своето дете е необходимо до 30 юни 2013 г. да посетите сайта на фондацията - zaednovchas.bg и да попълните онлайн формуляр. Участието в Лятната академия е безплатно за учениците, като от „Заедно в час" осигуряват и необходимите учебни материали за провеждане на уроците.

Учениците, с които работят учители от Програма „Заедно в час", постигат значителен напредък в своето обучение.

Статистиката от първи срок на учебната 2012/2013 г. показва, че учениците са повишили средно с 15% своите оценки в сравнение с началото на годината.

Заедно с това над 180 ученици, с които работят учителите по програмата, се явиха на олимпиади по различни предмети, включително английски език, информационни технологии,  математика, физика, химия, история.