Турболенциите водят до непредвидимост. Това заяви пред БНТ бившият министър на икономиката Никола Стоянов за казуса "Лукойл". Отпадането на дерогацията е във вреда на "Лукойл". Не е изключено да се повишат цените на горивата.

"Лукойл" са притискани сериозно в последните месеци, смята Стоянов. Никой не е информиран за срещите на компанията с властта. Когато всичко става потайно, това буди съмнения, смята той. Стоянов иска гаранции за по-ниски цени на горивата. 17 страни в ЕС поддържат по-ниски цени.

Държавата трябва да си събира данъците, съветва още бившият икономически министър. България беше в страхотна газова криза след Кирил Петков, посочи още той. Договорът с "Боташ" дава на България конкурентно предимство.

Нищо не е ясно в България, подчерта Никола Стоянов. Бюджетът е съставен тотално грешно, смята бившият икономически министър. Вкарват се кухи приходи, допълни той. Няма буфер, по мнението му. Според него инвестиционната ни програма не върви. Той не е оптимист, че ще влезем в Еврозоната.

Асен Василев: Влизането ни в Шенген е въпрос на дипломация и малко късмет

Асен Василев: Влизането ни в Шенген е въпрос на дипломация и малко късмет

Има голяма подкрепа от страна на ЕК и повечето страни членки