Това, което аз знам, е, че нищо не е постъпило от руска страна по темата за „Южен поток”.
Това заяви икономическият министър Божидар Лукарски в предаването "Лице в лице" по bTV. 

"Южен поток" реално е замразен и не е бил прекратяван, допълни Лукарски. По думите му, той може да бъде рестартиран във всеки един момент, но нямало такива индикации от руска страна.

Тези въпроси трябвало да бъдат зададени на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, настоя той.

По отношение на ситуацията в Реформаторския блок Лукарски коментира, че Радан Кънев трябвало да се самоопредели дали ще е в опозиция

"Опозицията малко не я разбирам. Ако прецени, че е направил грешка, редно е да си го признае”, смята Лукарски. Според него е странно, че Кънев е заговорил за нов десен проект докато все още е член на ДСБ.

„В личен план Радан е мой приятел, аз не съм му съдник, но наистина трябва това двойствено положение в Реформаторския блок ни изненадва”, допълни Лукарски.

„Аз съм за цeлостта на групата, но чисто технически трябва да се разбере кой говори от името на РБ”, смята Лукарски. По думите му е важно всички негови колеги от блока да се самоопределят. Според него е по-логично опозиционерите да напуснат групата.

По повод слуховете, че едно от важните условия на Реформаторския блок за новото споразумение с ГЕРБ е закупуването на нов изтребител, Лукарски определи тези твърдения като жълти новини