Започва поетапното спиране на отоплението в столицата, съобщават от "Топлофикация"-София.

Дружеството преминава към летен режим на топлоснабдяване. От "Топлофикация" напомнят, че са длъжни да предоставят топлинна енергия за отопление от 1 октомври до 30 април.

Поетапното спиране започва от днес.

Припомняме, че парното бе спряно, но заради последвалото застудяване се наложи да го пуснат отново.

Пускат парното в София до края на месеца

Пускат парното в София до края на месеца

Очаква се и повторно отчитане

Стартира и кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки за периода 1 май 2016 г. - 30 април 2017 година. От "Топлофикация" призовават гражданите да осигурят достъп до всички жилища. Това се отнася и за апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени.

Спират парното в София

Спират парното в София

При заявено желание топлоподаването може да продължи до края на месеца

От дружеството поясняват, че проверката и отчетът на всички уреди, както и на водомерите за топла вода ще позволи на топлинните счетоводители да изготвят бързо и коректно изравнителните сметки. По този начин няма да се налага преработването им поради по-късни отчети в отделни жилища.

От "Топлофикация" припомнят също, че потребителите имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители. Посещението на едната от тези дати задължително трябва да бъде в извънработно време. В случай, че потребителите нямат възможност да осигурят достъп до жилището на тези дати, могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят дата за индивидуален отчет. Тогава обаче ще трябва да заплатят според ценоразписа на съответната фирма.