Подновиха сертификатите по стандарта ISO 9001:2015 на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, съобщиха от дружеството. Прилагането на изискванията на международния стандарт гарантира по-висока ефективност и по-добро обслужване на клиентите.

Одитът за подновяване на сертификатите на компаниите от групата на ЧЕЗ в България - "ЧЕЗ България" ЕАД и "ЧЕЗ Разпределение България" АД беше през март 2018 г. Той изследва системите за управление на качеството според изискванията на новата версия на стандарта ISO 9001:2015.

Одиторски екип от реномираната сертифицираща компания "ТЮФ Рейнланд-България" ЕООД провери документацията и практическото прилагане на системата за управление на качеството.

По време на инспекцията бяха проследени работните процеси в различните звена на компаниите. При проверката бе установено, че "ЧЕЗ България" ЕАД и "ЧЕЗ Разпределение България" АД стриктно спазват изискванията на стандарта ISO 9001:2015, поясняват от провереното дружество.

"Положителните резултати от извършения одит са поредното доказателство, че ЧЕЗ е модерна и иновативна компания. Прилагането на изискванията на международния стандарт гарантира по-висока ефективност на бизнес процесите и по-добро обслужване на нашите клиенти", заяви Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Компаниите от Групата ЧЕЗ в България получиха сертификат за внедрена и прилагана Система за управление на качеството в съответствие с международния стандарт ISO 9001:2008 през март 2012 г.

Европейският стандарт EN ISO 9001:2015 има статут на български стандарт от 25 септември 2015 г. като БДС EN ISO 9001:2015, който замени и отмени БДС EN ISO 9001:2008.
През март 2018 г. друга компания на ЧЕЗ в България - "ЧЕЗ Електро България" АД, също успешно премина одит за подновяване на сертификацията на системата за управление на качеството, съгласно стандарта, поясняват от електроразпределителното дружество.