ПП-ДБ внесе в деловодството на НС проект на решение за създаване на временна комисия, която да изследва всички факти и обстоятелства около изчезналата Пътна карта и фактите около изграждането на "Турски поток", който според Венко Сабрутев е символа на корупцията в България. Това стана ясно от брифинг на ПП-ДБ.

Темата "Турски поток" беше част от преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ, призна народният представител. Те отказваха да включват тази тема в дневния ред на НС, разкри Венко Сабрутев.

Борисов няма притеснения и съмнения за "Балкански поток"

Борисов няма притеснения и съмнения за "Балкански поток"

Поставил България на газовата карта

По думите му формацията вече нямала ангажимент да осигурява мнозинство и можела да осветли защо България е подсигурила войната в Украйна и защо страната ни е дала такава възможност на Русия. Защо България похарчи 3 милиарда лева за руска тръба, която ще пренася руски газ, попита Сабрутев. Имало сериозни съмнения около тръжните процедури.

"Турски поток" не е изгоден за България, според Ивайло Мирчев. България обслужи геополитическия интерес на Русия, смята той. А според Мартин Димитров ГЕРБ са като ветропоказател. На където веел вятъра, натам били и герберите. Той недоумява защо никой не може да намери Пътната карта в енергетиката.

Журналисти и анализатори питат СГП докъде стигна с "Турски поток"

Журналисти и анализатори питат СГП докъде стигна с "Турски поток"

Във финансирането на "Турски поток" никой друг не участва освен българската държава

Припомняме, че изчезналата Пътна карта за "Турски поток", която цяла България издирва през последните 3-4 години, бе открита в кореспонденцията на Евгений Зобнин - помощник на руския политик Александър Бабаков и разпространени първо от informnapalm и разкодирани от българската онлайн общност от експерти по киберсигурност и борба с дезинформацията BG Elfs.

Това се случи обаче в началото на март месец и до този момент от ПП-ДБ не са повдигали въпроса.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче коментира вече няколко пъти в парламента, утвърждавайки, че няма "Турски поток", а "Балкански поток", че проектът е изграден изцяло според българското и европейското законодателство и че е получил дори и благословията на Вашингтон.