Хиксът е за вашето управление на промяната, за която промяна няма нищо друго освен подмяна. Дано промяната не продължи дълго - за благото на България и българския народ. Така бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Теменужка Петкова в декларация от трибуната на Народното събрание разкритикува кабинета в сектор "Енергетика".

Това, което трябва да се знае, е, че в рамките на енергийна комисия депутатите от ГЕРБ поискали КЕВР да предостави информация за исканото повишаване на цените от страна на енергийните дружества. Всички гласували против от управляващото мнозинство в ресорната парламентарна комисия. Припомняме, че заседанието на комисията бе миналата седмица.

"Това ли е връщането на парламентаризма и така ли гражданите ще знаят каква цена ще плащат? Скандал! Всички разбрахме за каква промяна става дума", изтъкна Теменужка Петкова.

Какво стои зад хиксовете в списъците на КЕВР? Българските граждани трябва да знаят дали зад хиксовете не стои увеличение на цената на тока от 100 до 150%. Хората трябва да знаят, защото те плащат сметката, а не вие, каза Петкова.

Без проблем още от 1 юли плащаме по-евтин бензин, уверява Нинова

Без проблем още от 1 юли плащаме по-евтин бензин, уверява Нинова

Вицепремиерът вече не твърди, че цената на хляба ще падне, като няма ДДС

Днешното управление на "Продължаваме промяната" дойде на власт със заявката за публичност, професионализъм и връщане на парламентаризма. Нито една от тези заявки не е изпълнена, посочи Петкова.

Тя напомни как бил избран новия председател на КЕВР - без публичност и без прозрачност, припомни и скандала с Gemkorp и газа. Това ли колеги е публичността, прозрачността и връщането на парламентаризма. Днес сме изправени пред поредното лишаване от информация какви цени ще плащаме за тока, парното и водата от 1 юли, недоумява Теменужка Петкова.