Всички селища в Западна България към 16.00 часа в първия работен ден на 2016 г. са с нормално електрозахранване. Това съобщават от ЧЕЗ. От компанията уверяват, че няма селища без ток в резултат на снеговалежите.

50 аварийни екипа на ЧЕЗ са дежурни, а при необходимост компанията може да мобилизира до 400 екипа с цел по-бърза реакция и отстраняване на евентуални повреди.

От ЧЕЗ отбелязват, че нормалното електрозахранване на гранични пунктове „Златарево”, „Кулата” и „Гюешево” не е прекъсвало. Извършвани са възстановителни дейности единствено на пункт „Станке Лисичково“, където се използват UPS-и и работата не е смущавана.

Припомняме, по обед бе преустановено пропускането на автомобили през четирите пункта, като от МВР обясниха, че причината е проблем с електрозахранването в област Благоевград.

Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България, обяснява, че обстановката в Западна България е спокойна. На обслужваната от дружеството територия само два трафопоста чужда собственост в Благоевградска област са без електрозахранване. „Въпреки това ние съдействаме с каквото е необходимо за отстраняване на техните повреди. Удобствата на нашите клиенти са от първостепенно значение за нас и сме готови да реагираме по най-бързия възможен начин, ако лошото време предизвика смущения в електрозахранването“, уверява Станчев.

Клиентите на ЧЕЗ могат да подават сигнали и да получават информация във връзка с прекъсвания на електрозахранването на денонощната информационна линия 0700 10 010, чрез автоматичното меню за аварии 3. Информация за планираните и непланирани прекъсвания е налична и през мобилен телефон на сайта на компанията m.cez.bg.

Междувременно от Столична община информираха, че във връзка със започналите валежи от сняг над София се изпълняват обработки срещу заледяване. Започват обработки със смеси срещу заледяване на улици и булеварди, по които се движи общественият транспорт във всички 24 столични райони.

Към момента градският транспорт се движи нормално при зимни условия, поясняват още от Столичната община.