ВМРО поиска оставката на властта и КЕВР заради високите цени на енергията. Воеводите се събраха на протест пред сградата на регулатора. Те развяваха българския флаг и партийното знаме. Недоволството им се пренесе и пред МС, където патриотите хвърляха жълти стотинки по сградата на изпълнителната власт. Бившият депутат Искрен Веселинов критикува мерките на управляващите за компенсации заради поскъпването на енергоносителите. Според него мерки за тези, които реално създават брутен продукт на страната няма. Да хвърлим по някоя и друга жълта стотинка тук, да ги събират, да си вземат по един билет за Канада и да си заминават, призова той.

Евродепутатът Ангел Джамбазки се притесни и подхвърли на шега: "Трябва да внимаваме копейката да не мине после да ги събере". Патриотите скандираха:" Оставка, оставка". Уважаеми съратници, предстоят много протести, предупреди и Джамбазки. По думите му недоволство ще има срещу цените, за защита на Македония, както и в подкрепа на служителите на МВР. Предстои ни дълга и сериозна битка, която трябва да бъде водена и трябва да бъде спечелена, каза той. Днешният протест, по думите му, е предупреждение към управляващите. Продължаваме с протестите по места, обясни евродепутатът. Патриотите си тръгнаха от протеста с викове: " И преди и сега, Македония е българска". По-рано те блокираха бул. "Дондуков".

Те настояват за:

- Спиране износа на евтин ток

- Стоп на Зелената сделка - мораториум на плащанията на зелените квоти, които вдигат неимоверно много цената от ТЕЦ-овете

- Облагане на свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия и подпомагане на всички крайни потребители от тези средства

- Деидеологизиране на вноса на газ - цената на "правилната" политика не я плащат кабинетът на Кирил Петков, а обикновеният българин.

Припомняме, че вчера стана ясно, че КЕВР обмисля увеличение на тока - средно с 3.3%